Σελίδες

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικες Συνταγές



 Δίπλες 


Υλικά για τη ζύμη 

*10 αυγά φρέσκα (αφήνουμε εκτός δύο ασπράδια) 
*μισό πακέτο farina up  
*ένα πακέτο αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
*Μισό πακέτο βούτυρο 
*προαιρετικά κανέλα και τριμμένο αμύγδαλο για το σερβίρισμα Υλικά για το σιρόπι
 *6- 7 κουταλιές μέλι 
*2 ποτήρια νερό 
*3 ποτήρια ζάχαρη 
*1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη


 Εκτέλεση

 Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ για πέντε λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνουμε. Όταν έχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι, με τον πλάστη ή με την ειδική μηχανή ζυμαρικών δημιουργούμε πολύ λεπτά φύλλα, τα οποία πρέπει να απλωθούν ένα-ένα σε επιφάνεια στρωμένη με ύφασμα για να μην κολλήσουν. Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει πολύ καλά. Κόβουμε τα φύλλα της ζύμης σε τετράγωνα κομμάτια 8Χ8cm περίπου ή σε λωρίδες και τα τηγανίζουμε, διπλώνοντας τα σε διάφορα σχήματα. Το κλασικό σχήμα είναι ο κύλινδρος αλλά και τα μαντηλάκια, οι φιόγκοι και τα γαρύφαλλα. Ένα-ένα κομμάτι που ψήνεται το βγάζουμε σε ένα σουρωτήρι, για να στραγγίζουν τα λάδια του. Αφού φτιάξουμε τις δίπλες μας, κάνουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε πρώτα τη ζάχαρη με το νερό για μερικά λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι και τη γλυκόζη. Αφαιρούμε τον αφρό που δημιουργείται στην επιφάνεια της κατσαρόλας κατά τη διάρκεια του βρασίματος με ένα κουτάλι. Όταν είναι έτοιμο, (δηλ. όταν βράσει για ακόμη δέκα περίπου λεπτά) σβήνουμε το μάτι, αλλά αφήνουμε πάνω σε αυτό την κατσαρόλα και βουτάμε μέσα μια-μια τις δίπλες. Στη συνέχεια τις βάζουμε ξανά σε τρυπητό, για να στραγγίξουν. Στολίζουμε με ψιλοκομμένο καρύδι και κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου